У дослідженні, опублікованому в American Journal of Preventive Medicine, вчені виявили, що споживання ультраоброблених продуктів харчування спричинило понад 124 тисячі передчасних смертей у США у 2017-2018 роках. Ультраоброблені продукти – це харчові вироби, що містять багато штучних інгредієнтів, таких як консерванти, емульгатори, підсолоджувачі та додані жири. Ці продукти, як-от солодкі напої, шоколад, піца та гамбургери, стали дуже популярними і доступними в багатьох країнах. Дослідження також показало, що високе споживання ультраоброблених продуктів призвело до смертей і в інших країнах, таких як Бразилія, Велика Британія, Мексика, Канада, Австралія, Колумбія та Чилі. Вчені закликають до змін у продовольчій системі та популяризації здорового харчування, оскільки неправильне харчування може призвести до збільшення смертності від неінфекційних захворювань.
Залишити відповідь