Науковці з Університету Вашингтона разом з міжнародною групою вчених провели глобальний огляд понад 70 досліджень і виявили, що немає безпечної кількості споживання обробленого м’яса. Регулярне вживання цього продукту пов’язане з підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Вчені вивчали зв’язок між споживанням ультраоброблених продуктів, таких як м’ясні вироби, солодкі газовані напої і трансжири, та ризиком хронічних хвороб. Виявилося, що найгірші результати були саме у випадку споживання обробленого м’яса. Навіть невелике щоденне споживання може підвищити ризик. Дослідники підкреслюють важливість обмеження ультраоброблених продуктів у раціоні, хоча вони можуть бути доступніші в регіонах з обмеженим доступом до свіжої їжі. Результати дослідження публікуються в науковому журналі Nature Medicine і мають значення для формування дієтичних рекомендацій та збереження громадського здоров’я.
Залишити відповідь