Вчені з Університету Північної Кароліни виявили, що харчування з великою кількістю жирної “швидкої їжі” може негативно впливати на мозок лише за кілька днів. Вони встановили, що такий раціон активує певний тип клітин у гіпокампі, які відповідають за пам’ять. Причиною цього стає знижена здатність мозку засвоювати глюкозу. Після всього чотирьох днів такого харчування пам’ять може почати працювати гірше. Однак вчені також виявили, що відновлення рівня глюкози у мозку може покращити роботу клітин та повернути пам’ять у норму. Дослідники рекомендують періодичне голодування після вживання жирної їжі, що може знизити активність клітин та поліпшити когнітивні функції. Ці результати підкреслюють важливість здорового харчування для захисту пам’яті та можуть допомогти у розробці нових методів профілактики деменції та хвороб Альцгеймера, пов’язаних з ожирінням та метаболічними розладами.
Залишити відповідь