На Прикарпатті відзначено перший випадок захворювання на ботулізм у цьому році. Чоловік отруївся після споживання консервованого м’яса, яке він сам приготував вдома. Він скаржився на біль у животі, слабкість, здуття, головний біль, а потім з’явилися проблеми з зором і ковтанням, а також сухість у роті. Хворого госпіталізували, йому поставили діагноз ботулізму і провели лікування. Ботулізм спричиняється токсином палички Clostridium botulinum, яка потрапляє в їжу через неправильне консервування або зберігання. Щоб уникнути зараження ботулізмом, важливо дотримуватися правил готування та зберігання консервів. Також нагадують, що в інших регіонах України також були випадки зараження ботулізмом – жінка отруїлася після ін’єкцій ботулотоксину для боротьби зі зморшками, а група будівельників з Рівненщини захворіла в Києві.
Залишити відповідь